Nacebelcode 2025
10 Vervaardiging van voedingsmiddelen
Toelichting | ||
Deze afdeling omvat de verwerking van producten uit de landbouw, bosbouw en visserij tot voedsel voor mens en dier; zij omvat eveneens de productie van diverse intermediaire producten die niet rechtstreeks voor consumptie zijn geschikt. Vaak ontstaan ook bijproducten met een hogere of lagere waarde (bijvoorbeeld, huiden bij de slacht of perskoeken bij de olieproductie). De afdeling is ingedeeld naar gelang van de verschillende soorten producten: vlees, vis, fruit en groenten, oliën en vetten, melkproducten, maalderijproducten, dierenvoeders en overige voedingsmiddelen. De productie kan voor eigen rekening worden uitgevoerd evenals in opdracht van derden, zoals bij de slacht. Een aantal activiteiten wordt als industrie beschouwd, hoewel de verkoop in eigen winkel eigenlijk onder detailhandel valt (bv. bakkerijen, slagerijen met kant-en-klare vleesproducten enz., die hun eigen producten verkopen). Wanneer de bewerking echter minimaal is en niet tot een echt nieuw product leidt, wordt de desbetreffende eenheid bij sectie G ingedeeld. Deze afdeling omvat eveneens de vervaardiging van vloeistoffen die als voedsel beschouwd worden of gelijkaardige productieprocessen gebruiken (bv. melk en fruitsap / concentraten). Deze afdeling omvat niet de bereiding van maaltijden voor onmiddellijk verbruik, zie afdeling 56. |
Behoort tot | ||
C INDUSTRIE |
Bevat | ||
10.1 Verwerking en conservering van vlees en vervaardiging van vleesproducten 10.2 Verwerking en conservering van vis en van schaal- en weekdieren 10.3 Verwerking en conservering van groenten en fruit 10.4 Vervaardiging van plantaardige en dierlijke oliën en vetten 10.5 Vervaardiging van zuivelproducten en consumptie-ijs 10.6 Vervaardiging van maalderijproducten, zetmeel en zetmeelproducten 10.7 Vervaardiging van bakkerijproducten en deegwaren 10.8 Vervaardiging van andere voedingsmiddelen 10.9 Vervaardiging van diervoeders |
Terug | lijst secties |