shadow

Nacebelcode 2008

17  Vervaardiging van papier en papierwaren

Toelichting
Deze afdeling omvat de productie van pulp, papier of bewerkte papierproducten. De vervaardiging van deze producten is in één groep ondergebracht omdat zij uit een reeks verticale processen bestaat. Eén eenheid verricht vaak twee of meer activiteiten.

In hoofdzaak zijn er drie activiteiten. Bij de vervaardiging van pulp worden de cellulosevezels van andere ongerechtigheden in het hout gescheiden of wordt oud papier opgelost en ontkleurd en worden er kleine hoeveelheden reagentia aan toegevoegd om de cohesie van de vezels te versterken. Bij de vervaardiging van papier wordt de pulp op een zeefdoek aangebracht, waardoor een eindeloze papierbaan ontstaat. Bewerkte papierproducten zijn gemaakt van papier en andere materialen door middel van diverse technieken.

De papierwaren kunnen worden bedrukt (bijv. behangselpapier, cadeaupapier enz.), maar het drukprocedé mag op zich niet de hoofdactiviteit zijn.

De productie van pulp, papier en karton in het groot behoort tot groep 17.1; de andere klassen omvatten de verdere verwerking van papier en de vervaardiging van artikelen van papier.Behoort tot
C  INDUSTRIE


Bevat
17.1 Vervaardiging van papierpulp, papier en karton

17.2 Vervaardiging van artikelen van papier of karton

 Terug
 lijst secties