shadow

Nacebelcode 2008

10.110  Verwerking en conservering van vlees, exclusief vlees van gevogelte

Toelichting
Deze subklasse omvat:
- de exploitatie van slachthuizen die zich bezighouden met het slachten, bereiden en verpakken van vlees: rundsvlees, varkensvlees, lamsvlees, konijnenvlees, schapenvlees, kamelenvlees, enz.
- de productie van vers, gekoeld of bevroren vlees, als hele dieren
- de productie van vers, gekoeld of bevroren vlees, in stukken


Deze subklasse omvat eveneens:
- de verwerking van walvissen in visfabrieken aan land of op schepen die zich uitsluitend met de verwerking of de conservering bezighouden
- de productie van ruwe ongelooide huiden en vellen afkomstig uit slachthuizen, in
Deze subklasse omvat niet:
- het smelten van vetten van gevogelte, geschikt voor de menselijke consumptie - cfr. 10.120
- de groothandel in vlees en vleesproducten, m.u.v. vlees van wild en van gevogelte - cfr. 46.321
- het verpakken van vlees en vleesproducten voor eigen rekening door de groothandel, m.u.v. vlees van wild en van gevogelte - cfr. 46.321
- de detailhandel in vlees en vleesproducten in gespecialiseerde winkels (slagers), m.u.v. vlees van wild en van gevogelte - cfr. 47.221
- het verpakken van vlees voor een vast bedrag of op contractbasis - cfr. 82.920



Behoort tot
10.11  Verwerking en conservering van vlees, exclusief vlees van gevogelte


Bevat
10.11001 Slachten van dieren

10.11002 Productie van vers vlees, als hele dieren of in delen

10.11003 Productie van ruwe huiden en vellen afkomstig uit slachthuizen

10.11004 Smelten en raffineren van reuzel en van andere dierlijke vetten, geschikt voor consumptie

10.11005 Verwerking van slachtafvallen en krengen; productie van vleesmeel en -poeder en van beendermeel.

10.11006 Bewerking van natuurlijke darmen

10.11007 Productie van ongewassen huidwol, inclusief ruggewassen huidwol

10.11011 Productie van gekoeld of bevroren vlees, als hele dieren of in delen

 Terug
 lijst secties