shadow

Nacebelcode 2008

J  INFORMATIE EN COMMUNICATIE

Toelichting
Deze sectie omvat de productie en distributie van informatieve en culturele producten, het ter beschikking stellen van middelen voor de transmissie en distributie van die producten, alsook de activiteiten in verband met de informatie- en communicatietechnologie, de diensten voor gegevensverwerking en andere informatiediensten.

De belangrijkste activiteiten die terug te vinden zijn in deze sectie zijn de volgende: de uitgeverijen, inclusief de uitgeverijen van software (afdeling 58); de productie van films en video- en televisieprogramma's, het maken van geluidsopnamen en uitgeverijen van muziekopnamen (afdeling 59); het uitzenden van radio- en televisieprogramma's (afdeling 60); de telecommunicatie (afdeling 61); het programmeren van computerprogramma's, computerconsultancy-activiteiten en aanverwante activiteiten (afdeling 62) en andere dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie (afdeling 63).

De activiteiten van uitgeverijen omvatten ook de verwerving van auteursrechten op vlak van inhoud (informatieproducten) en het terbeschikkingstellen van deze inhoud aan het publiek, zodat deze onder verschillende vormen kan worden gereproduceerd en verdeeld. Deze sectie omvat alle mogelijke vormen van uitgeven (in gedrukte, elektronische of audiovorm, via het internet, onder de vorm van multimediaproducten zoals naslagwerken op CD-ROM, enz.).

De afdelingen 59, 60 en 61 omvatten de productie en het uitzenden van televisieprogramma’s, waarbij de verschillende stappen van het proces weerspiegeld worden. Afzonderlijke elementen ervan, zoals films, televisieseries, enz. horen bij afdeling 59, terwijl de productie van volledige televisieprogramma’s op basis van elementen uit afdeling 59 of van andere elementen (zoals live-nieuwsprogramma’s) ingedeeld wordt in afdeling 60. Afdeling 60 omvat eveneens het uitzenden van dergelijke programma’s door de producent zelf. Het uitzenden van volledige, d.w.z. inhoudelijk onveranderde televisieprogramma’s door derden, wordt ingedeeld in afdeling 61. Het uitzenden in afdeling 61 kan draadgebonden, draadloos of via satelliet gebeuren.


Bevat58 Uitgeverijen

59 Productie van films en video- en televisieprogramma's, maken van geluidsopnamen en uitgeverijen van muziekopnamen

60 Programmeren en uitzenden van radio- en televisieprogramma's

61 Telecommunicatie

62 Ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, computerconsultancy-activiteiten en aanverwante activiteiten

63 Dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatie

 Terug
 lijst secties